Snelfietsroute Amersfoort – Utrecht


PROJECT

Snelfietsroute Amersfoort - Utrecht

september 2016 - januari 2017

De Loendersloot Groep heeft van de Provincie Utrecht de opdracht gekregen om de haalbaarheid te onderzoeken voor de realisatie van een snelfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort, langs de spoorlijn. Samen met de vijf gemeenten is de optimale route geïdentificeerd en is er een kostenraming en een plan van aanpak opgesteld.

Bijzonder aspect aan deze snelfietsroute is de koppeling aan het jaarthema van 2017, De stijl. In 2017 is het immers 100 jaar geleden dat het tijdschrift De stijl werd opgericht en zowel Utrecht (Gerrit Rietveld) als Amersfoort (Piet Mondriaan) waren belangrijke steden voor deze kunststroming. Langs het traject van de snelfietsroute zullen kunstwerken gerealiseerd worden die refereren aan De Stijl.

Ook zal de snelfietsroute plaats bieden aan een selectie van fietsinnovaties, zodat het voldoet aan het uitgangspunt 'Het fietspad van de toekomst'.

Het volledige plan vindt u hier: Masterplan-Snelfietsroute-Utrecht-Amersfoort.pdf

 

 

Onze deskundigen bij dit project

De opdrachtgever