Internationale weken


NIEUWS

Het zijn internationale weken bij de Loendersloot Groep. Deels op basis van rechtstreekse verzoeken, deels namens de Dutch Cycling Embassy zijn de fietsexperts in maart, april en mei 2017 in Europa op pad om Nederlandse fietskennis te delen met lokale studenten, ambtenaren en politici.

In Vilnius (hoofdstad van Litouwen) gaf Ruben 2 dagen college aan een groep studenten van de universiteit over het Nederlandse fietsbeleid. Twee weken later was er in dezelfde plaats op initiatief van de Nederlandse ambassade een symposium, waar door Bas en Ruben op basis van Nederlandse praktijkvoorbeelden werd ingezoomd op kansen en knelpunten voor het fietsbeleid in Litouwen. Bovendien kwam de projectleider fietsbeleid van de gemeente Vilnius, Anton Nikitin, met Bas als gids in Utrecht kijken naar de juist geopende Daphne Schippersbrug, een spiksplinternieuwe fietsbrug tussen de wijken Oog in Al en Leidsche Rijn die over het dak van een basisschool loopt. De brug is een schitterend voorbeeld van gemeentelijk fietsbeleid, gericht op het slechten van barrières voor fietsers
om zo meer mensen te verleiden de fiets te pakken bij korte, binnenstedelijke verplaatsingen.

Ruben is momenteel in opdracht van de gemeente Roermond in Maribor (Slovenië), na een eerder bezoek aan Ostrava (Tsjechie). In mei wordt dit gevolgd door bezoeken aan Berlijn (Duitsland, 17 mei) en Napoli (Italië), waar Ruben op het Napoli Bike Festival (12-14 mei) zal spreken over Velocity. Want in juni komt de hele wereld naar ons toe, in Arnhem en Nijmegen! Er zijn dan ook een drietal workshops in het Dutch Bicycle Center, waar de Loendersloot Groep is gevestigd.