De eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar!


PROJECT

De eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar!

Juli 2018

De Loendersloot Groep voert het programmamanagement van Roermond Bereikbaar uit en is nauw betrokken bij het opzetten van de werkgeversaanpak en de mobiliteitsscan.

De gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg zijn de eerste drie grote werkgevers die zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar.

Roermond Bereikbaar gaat bedrijven en organisaties in de stad en de regio helpen om bezoekers en klanten, leveranciers en medewerkers slimmer naar hun bestemming te laten reizen. Ook gaat Roermond Bereikbaar de weggebruikers van reisinformatie voorzien over de hinder van de wegwerkzaamheden en slimme reisalternatieven. Voor de uitvoering van het programma wordt nauw samengewerkt met o.a. de mobiliteitsmakelaars en team communicatie/marketing van Maastricht Bereikbaar. Weggebruikers worden sinds 27 juni geïnformeerd via www.roermondbereikbaar.nl; @naarRoermond; Facebook en LinkedIn. Inschrijven voor de digitale nieuwsbrief kan via info@roermondbereikbaar.nl.

Mobiliteitsscan
Roermond Bereikbaar biedt grote werkgevers de mogelijkheid deel te nemen aan een advies- en begeleidingstraject. Voor werkgevers die aansluiten wordt een mobiliteitsscan van het woon-werkverkeer uitgevoerd en vervolgens kunnen hun medewerkers gebruik gaan maken van concrete producten en diensten om vaker met OV of de fiets naar het werk te gaan. Werkgevers betalen jaarlijks een 'symbolische' contributie van € 10,- per medewerker. Voor de uitvoering van de werkgeversaanpak wordt gebruik gemaakt van de beproefde werkwijze van Maastricht Bereikbaar. Daar hadden eind vorig jaar 42 werkgevers samen met hun medewerkers 3.200 auto’s uit de spits gehaald door anders te gaan reizen. Deze 42 werkgevers hebben samen 45.000 werknemers.

Om op de hoogte te blijven van het actuele nieuws bekijk de website https://www.roermondbereikbaar.nl/nieuws/

Onze deskundigen bij dit project

De opdrachtgever