Diensten

DIENSTEN

Wij kunnen u van dienst zijn van onderzoek tot ontwerp, van project tot detachering en van procesbegeleiding tot plan en realisatie. Hieronder ziet u een selectie van onze diensten, of lees onze bedrijfsflyer. Over onze fietsdiensten hebben we zelfs een aparte fietsflyer voor u klaar staan. Op de projectpagina kunt u informatie over een aantal recente projecten vinden.

Zoekt u (tijdelijk) specifieke kennis op het gebied van mobiliteitsmanagement, fietsbeleid, gebiedsontwikkeling of parkeerbeleid? De medewerkers van Loendersloot Groep hebben veel ervaring, zowel fulltime als parttime en zowel bij grote als bij kleinere gemeenten.
Neem contact met ons op, wij bespreken de mogelijkheden graag met u!

Binnen uw organisatie kunnen projecten complex en omvangrijk zijn. Of lukt het maar niet om een proces op gang te krijgen. De Loendersloot Groep kan u daarbij helpen en zorgt dat projecten op tijd en binnen budget wordt gerealiseerd. Onze mensen zijn praktisch en resultaatgericht.

Wij zijn betrokken bij verschillende stadia van de aanleg van een snelfietsroute: Voor de snelfietsroute Amersfoort – Utrecht onderzoeken wij de haalbaarheid, stellen het adviestracé op en stellen een plan van aanpak op. Voor de snelfietsroute Nijmegen – Cuijk leveren wij de procesleider. Door een goed plan van aanpak weten alle betrokkenen hoe het proces loopt en welke zaken er spelen. Wij streven altijd naar een realistisch ontwerp voor een mooie snelfietsroute met voldoende draagvlak.

[rIn 2016 is Nijmegen gekozen door de Fietsersbond tot Fietsstad van het jaar gekozen. Wij laten u graag met eigen ogen zien waarom het voor veel mensen prettig fietsen is in Nijmegen. Na een ontvangst in het Dutch Bicycle Centre en een inleidende presentatie, stappen we op de fiets om de snelfietsroutes, fietsstraten en fietsbruggen zelf te ervaren. Uiteraard is het mogelijk om een programma op maat te maken en bijvoorbeeld te combineren met een bezoek aan het Velorama fietsmuseum in Nijmegen.

Het Deense Kopenhagen geldt als de meest ambitieuze stad op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid. Er wordt niet alleen veel gefietst en weinig autogereden, ook wordt er fors geïnvesteerd in de uitbreiding van het (zelfsturende) metronetwerk. Dit draagt in belangrijke mate bij aan de ambitie om de eerste klimaatneutrale stad te worden. De Loendersloot Groep organiseert de reis, boekt sprekers en gidst u door deze mooie en innovatieve stad. Het programma kan afgestemd worden op uw specifieke wensen.

Om mensen uit de auto op de fiets te krijgen en daardoor de doorstroom te verbeteren voert de Loenderloot Groep Fiets-Probeer-Acties uit. Deze acties zijn gericht werknemers van bedrijven die op maximaal 35 km van hun werkplek wonen.
Door mensen kennis te laten maken met een e-bike en hen voor te lichten over het gebruik en de voordelen ervan worden zij gemotiveerd om de auto te laten staan en de e-bike naar werk en studie te nemen.

Elk gebouw kent een functie en elke functie kent een parkeervraag. De Loendersloot Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van parkeeronderzoeken. Dit is enerzijds ten behoeve van een toekomstige ontwikkeling of een verbouwing, waarbij aangetoond moet worden dat er voldoende parkeergelegenheid overblijft in de openbare ruimte. Anderzijds voeren wij ook parkeeronderzoeken uit ter inventarisatie van de parkeerdruk in het algemeen, bijvoorbeeld in het centrum van een stad of dorp. Ook stellen wij theoretische parkeerbalansen op welke op basis van normen en aanwezige parkeerplaatsen geschiedt.

Rechtsbijstandsverzekeringen vinden bij Loenderslootgroep de expertise op ruimtelijke en verkeerskundig gebied om de inhoud en het proces rondom vast te stellen bestemmingsplannen en/of omgevingsvergunningen te toetsten. Wij toetsen of de ruimtelijke- en verkeerskundige aspecten binnen een nieuwe ontwikkeling op de juiste wijze zijn onderzocht en juist geïnterpreteerd zijn.

Lastige verkeerssituatie? Speciaal hiervoor heeft de Loendersloot Groep het Actisign-verkeersbord ontwikkeld: het gaat pas werken als extra attentie nodig is. Download voor meer informatie de flyer of neem contact met ons op.