Internationaal kenniscentrum fietsinfrastructuur


PROJECT

Internationaal kenniscentrum fietsinfrastructuur Dutch Cycling Embassy

Oktober 2018

Loendersloot Groep’s ambities om de Dutch Cycling Embassy te dienen als internationaal kenniscentrum voor fietsinfrastructuur waren nooit zo concreet als de laatste week van september 2018. Loendersloot’s verkeerskundigen waren in maar liefst drie verschillende landen tegelijkertijd aan het werk voor de Dutch Cycling Embassy. Loendersloot’s oprichter Ruben Loendersloot was in Praag om beleidsmakers in Tsjechië uitleg te geven over fietsinfrastructuur en aan de fiets te “proeven en voelen”.

Ondertussen gaf project manager mobility Mark Mul in Florence een presentatie over groene mobiliteit en fietste hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassade onder grote belangstelling door Italiaanse straten.

Loendersloot’s fietsinfrastructuur consultants Bas Hendriksen en Cecile van der Linden maakten slechts enkele uren later in Istanbul een vergelijkbare fietstocht, onder politiebegeleiding! Bij dit evenement voor Turkije’s Duurzame Steden project waren diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, met Nederlandse fietsinfrastructuur en Loendersloot’s experts in het centrum van de belangstelling. Een video van het evenement is hier te bekijken: