Vakbeurs Mobiliteit 2018


PROJECT

Vakbeurs Mobiliteit 2018

December 2018

Op 28 en 29 november 2018 vond de jaarlijkse Vakbeurs Mobiliteit plaats in Houten. Loendersloot Groep was aanwezig met een eigen stand en was mede-organisator van diverse presentaties. Ook ontvangen wij een prijs van de organisatie voor onze mediacampagne (zie eerste foto).

We traden op als sponsor bij de workshop-presentatie Mobility meets ICT door NMTM. Project Manager Mike Bérénos (vierde van links in de tweede foto) legde uit hoe dit onderwerp benaderd is vanuit de thema's bereikbaarheid, verkeersveiliigheid en leefbaarheid.  Een interessante observatie van de keynote sprekers was dat de betekenis van mobiliteit aan het veranderen is. Elke generatie vertoont haar eigen gedrag op het gebied van mobiliteit. Nieuwe mobiliteitstoepassingen dienen dus op verschillende niveau's oplossingen aan te dragen. ICT kan hierbij een doorslaggevende rol spelen.

Tegelijkertijd presenteerde,Loendersloot Group's Bas Hendriksen een nieuwe standaard voor markeringen op fietspaden in samenwerking met KeuzeWeg. De presentatie trok veel publiek (zie foto's). De standaard is ontwikkeld om het aantal eenzijdige ongevallen op fietspaden te reduceren door gebruikers visueel extra te attenderen op o.a. kruisingen en bochten. Een introductievideo met het ontwerp is hier te bekijken:

Loendersloot's zusterbedrijf  Spyng Mobility was ook aanwezig met een proefopstelling van de Flo en de Modal Shift Workshop. De vakbeurs toonde zich zo een goed platform voor inspirerende ontmoetingen. We hopen in 2019 met diverse nieuwe en bestaande opdrachtgevers aan de slag te gaan. Neem een kijkje bij onze projecten en neem contact op als u geinteresseerd bent in onze diensten.